De eerste controle


Wanneer je rond de 6 weken zwanger bent kan je bellen voor een afspraak. We maken dan twee afspraken: een intakegesprek, deze vindt plaats tussen de 8 en 9 weken zwangerschap. En een afspraak voor een termijnecho bij 10 weken en indien gewenst een counselingsgesprek over de prenatale testen / screening. Je krijgt per mail informatie toegestuurd over deze prenatale screening.

Tijdens het intakegesprek verzamelen we alle gegevens die van belang zijn voor onze verloskundige hulpverlening. De verloskundige zal je onder andere vragen stellen over je gezondheid en die van je naaste familie; zij zal ook vragen naar eventuele eerdere zwangerschap(pen) en bevalling(en) maar ook vragen naar informatie over de huidige zwangerschap (o.a. eerste dag van laatste menstruatie, gebruik van anticonceptie, was de menstruatiecyclus regelmatig). Tijdens dit eerste gesprek is er natuurlijk mogelijkheid tot het stellen van vragen. Verder zal de verloskundige je bloeddruk meten. Tenslotte zullen we je vragen of je geïnformeerd wilt worden over prenatale screening.

Bij de tweede afspraak maken we een termijnecho en als je wilt bespreken we dan de opties van de prenatale screening. Bij de termijnecho wordt gekeken of de zwangerschap er goed uit ziet, intact is. Als de foetus voorbij de 9 weken is, kunnen we direct de termijn bepalen en krijg je een definitieve uitgerekende datum. De eerste echo kan eventueel vaginaal plaatsvinden om goede beeldvorming te hebben. Tijdens de echo geven je we uitleg over het onderzoek. Je kan meekijken op een groot televisiescherm! De echo wordt gedaan in onze praktijk in Bussum en wordt vergoed door je zorgverzekeraar.

Contact

Spoedgevallen en bevallingen
06- 55 700 750
(b.g.g 0900-1515)

Voor afspraken/ echo
035 – 691 54 58

maandag t/m vrijdag
9.00-16.00 uur

Spreekuurlocatie:
Poststraat 11,

1401 EX Bussum
(ook avondspreekuur woensdag)

Email:
info@geboortehuis.nl
(NIET gebruiken voor spoedvragen!) 

 
Like ons nu op Facebook!

 

Zoeken

Week-tot-Week


Uitgerekende datum

Eerste dag van de laatste menstruatie