Zwangerschap


Week tot week

Hier vind je een korte uitleg van wat er elke week in je buik gebeurd.

Lees verder
Eerste controle

Wanneer je rond de 6 weken zwanger bent kan je bellen voor een afspraak. We maken dan twee afspraken: een intakegesprek, deze vindt plaats tussen de 8 en 9 weken zwangerschap. En een afspraak voor een termijnecho bij 10 weken en indien gewenst een counselingsgesprek over de prenatale testen / screening.

Lees verder
Centering Pregnancy

Als je meedoet met de Centering Pregnancy begeleiding kom je 9x in de zwangerschap naar de praktijk voor controle samen met andere vrouwen die ongeveer net zo ver zijn in hun zwangerschap als jij.

Lees verder
Controleschema

Elke vervolgcontrole wordt je bloeddruk gemeten en voelt de verloskundige aan je buik. Zo kan ze bepalen of je kind voldoende groeit en hoe de baby ligt. Een vervolgcontrole duurt zo'n 10 minuten. Als je bepaalde dingen graag extra wilt bespreken dan kan je dit bij de assistente gerust aangeven.

Lees verder
Echo

In onze praktijk krijgt iedere zwangere standaard drie echo's aangeboden namelijk een termijnecho rond de 9-10 weken, een structureel echo-onderzoek  bij twintig weken en een liggingsecho rond 35-36 weken.

Lees verder
Prenatale screening

In bepaalde situaties heb je recht op prenatale diagnostiek. Dit is invasief onderzoek waarbij er onderzoek wordt verricht naar erfelijke of aangeboren afwijkingen.

Lees verder
Medische indicatie

Indien je geadviseerd wordt om in het ziekenhuis te bevallen, in verband met een medische indicatie, dan zal zowel de verloskundige als de gynaecoloog je zwangerschap controleren.

Lees verder
Bel Advies

Op de volgende pagina staat beschreven in welke gevallen je de verloskundige kan bellen.

Lees verder
Voeding & lifestyle

Tijdens zwangerschap gebeurt er veel in en met je lichaam. Er zijn aantal zaken waar je op moet letten in deze periode, die staan op de volgende pagina uitgewerkt.

Lees verder
Borstvoeding of kunstvoeding

Voor veel vrouwen geldt dat ze al lang voor hun zwangerschap een gevoel hebben bij het voeden van hun baby. Voor de meerderheid is dit het geven van borstvoeding en voor een kleinere groep vrouwen is dit het geven van kunstvoeding. In de zwangerschap kom je vaak echt tot een keuze, hier lees je er meer over.

Lees verder
Meer pagina's:

Contact

Spoedgevallen en bevallingen
06- 55 700 750
(b.g.g 0900-1515)

Voor afspraken/ echo
035 – 691 54 58

maandag t/m vrijdag
9.00-16.00 uur

Spreekuurlocatie:
Poststraat 11,

1401 EX  Bussum
(ook avondspreekuur woensdag)

Email:
info@geboortehuis.nl
(NIET gebruiken voor spoedvragen!) 

 
Like ons nu op Facebook!

 

Zoeken

Week-tot-Week


Uitgerekende datum

Eerste dag van de laatste menstruatie