Borstvoeding of Kunstvoeding


In de zwangerschap heb je vaak al nagedacht over welke voeding je wilt gaan geven. Wanneer je borstvoeding geeft kan het zijn dat wij contact opnemen met een lactatiekundige wanneer er extra aandacht ergens voor nodig is. Een lactatiekundige is iemand die gespecialiseerd is in het begeleiden van vrouwen tijdens de borstvoeding. Het kan zijn dat een lactatiekundige dan bij je thuis komt en een borstvoeding bijwoont zo kan ze je de juiste adviezen en begeleiding geven. Indien je zelf vragen hebt, dus ook in de periode na het kraambed,kan je gerust contact met ze opnemen. Als je flesvoeding wilt geven en je bevalt in het ziekenhuis heeft het ziekenhuis kunstvoeding (Nutrilon). Mocht je een specifieke kunstvoeding willen geven dan kan je die het beste zelf meebrengen.

Je kan je in de zwangerschap al voorbereiden op het geven van borstvoeding door het volgen van een cursus. Deze cursussen worden gegeven door lactatiekundigen. Kijk voor meer informatie onder Zwangerschap /  Borstvoeding of Kunstvoeding.

Ben je opzoek naar een lactatiekundige?
•    Bijna alle kraamcentra hebben eigen lactatiekundigen waar je gebruik van mag maken, kijk voor meer info op de website van jouw kraamcentrum.
•    Het Tergooi heeft op de kraamafdeling 2 lactatiekundigen werken. Zij zijn uiteraard het aanspreekpunt voor de kraamvrouwen die daar opgenomen liggen maar ook in de thuissituatie kan je gebruik maken van hun expertise. De lactatiekundigen werken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur. U kunt een afspraak maken via de afdelingssecretaresse van het Vrouw Moeder Kind Centrum, tel 088 753 51 20 of per Email: lactatiekundigen@tergooi.nl.
•    Aan het consultatiebureau van Bussum is een ook lactatiekundige verbonden, zij is te bereiken via het consultatiebureau.
•    Borstvoedingscentrum Baby en Borst van Carla Bakker en Elly Krijnen (lactatiekundigen ), Argonweg 70, 1362 AD Almere, tel: 036-5361600  of email: info@babyenborst.nl
•    Meer informatie is te vinden op www.borstvoedingnatuurlijk.nl


 

Contact

Spoedgevallen en bevallingen
06- 55 700 750
(b.g.g 0900-1515)

Voor afspraken/ echo
035 – 691 54 58

maandag t/m vrijdag
9.00-16.00 uur

Spreekuurlocatie:
Poststraat 11,

1401 EX  Bussum
(ook avondspreekuur woensdag)

Email:
info@geboortehuis.nl
(NIET gebruiken voor spoedvragen!) 

 
Like ons nu op Facebook!

 

Zoeken

Week-tot-Week


Uitgerekende datum

Eerste dag van de laatste menstruatie