Aangifte


Binnen 3 dagen na de bevalling moet de baby aangegeven zijn in het gemeentehuis. Ben je in het ziekenhuis bevallen dan moet de aangifte gedaan worden in het gemeentehuis van Eenmes (Blaricum is onderdeel van de BEL gemeente)
Ben je thuis bevallen dan moet de baby aangegeven worden in het gemeentehuis van je woonplaats. Je krijgt dan van ons een geboorteverklaring.

Meestal doet de vader de aangifte, vergeet niet de erkenningpapieren of trouwboekje en jullie paspoorten mee te nemen. Van de ambtenaar op het gemeentehuis krijg je tevens een folder over de hielprik. De gemeente geeft aan de GGD door dat er een baby is geboren. De GGD belt tussen de 4e en 8e dag naar jullie om een afspraak te maken voor de hielprik en de gehoortest, zij komen bij jullie thuis. Vanwege de hielprik is het van belang de baby zo spoedig mogelijk aan te geven. Zie voor verdere informatie over de hielprik en gehoortest Kraambed Algemeen en www.RIVM.nl

De baby moet ook opgegeven worden bij de zorgverzekering. Indien je niet getrouwd bent denk dan aan het regelen van Ouderlijk gezag. Bij het regelen van de erkenning heb je hiervoor papieren gekregen.

Contact

Spoedgevallen en bevallingen
06- 55 700 750
(b.g.g 0900-1515)

Voor afspraken/ echo
035 – 691 54 58

maandag t/m vrijdag
9.00-16.00 uur

Spreekuurlocatie:
Poststraat 11,

1401 EX  Bussum
(ook avondspreekuur woensdag)

Email:
info@geboortehuis.nl
(NIET gebruiken voor spoedvragen!) 

 
Like ons nu op Facebook!

 

Zoeken

Week-tot-Week


Uitgerekende datum

Eerste dag van de laatste menstruatie