Kraambed


Algemeen

Het kraambed is de periode na de bevalling tot ongeveer de 8e dag. In deze periode komt de kraamverzorgster bij jullie thuis. De kraamverzorgster geeft jullie informatie, helpt jullie met het voeden van de baby en vertelt hoe je een luier verschoont en de baby in bad doet.

Lees verder
Bel Advies

Je kan ons bellen bij een spoedgeval, dringende vraag, twijfel, onduidelijkheden en het kan zijn dat we je specifiek beladvies geven.

Lees verder
Aangifte

Binnen 3 dagen na de bevalling moet de baby aangegeven zijn in het gemeentehuis.

Lees verder
Borstvoeding of Kunstvoeding

In de zwangerschap heb je vaak al nagedacht over welke voeding je wilt gaan geven. Als je flesvoeding wilt geven en je bevalt in het ziekenhuis heeft het ziekenhuis kunstvoeding. Mocht je een specifieke kunstvoeding willen geven dan kan je die het beste zelf meebrengen. Wanneer je borstvoeding geeft kan het zijn dat wij contact opnemen met een lactatiekundige wanneer er extra aandacht ergens voor nodig is.

Lees verder
Hielprik

In de eerste week na de geboorte krijgt elke baby in Nederland een hielprik. De screening van het hielprikbloed levert belangrijke informatie op over een aantal ernstige ziektes.

Lees verder
Babymassage

Je kan er voor kiezen een cursus babymassage met je kindje te doen. Het aanraken van een baby is een essentieel bestanddeel van het verzorgende klimaat tijdens de kinderjaren.

Lees verder
Anticonceptie na de bevalling

Ook belangrijk om aan te denken!

Lees verder

Contact

Spoedgevallen en bevallingen
06- 55 700 750
(b.g.g 0900-1515)

Voor afspraken/ echo
035 – 691 54 58

maandag t/m vrijdag
9.00-16.00 uur

Spreekuurlocatie:
Poststraat 11,

1401 EX  Bussum
(ook avondspreekuur woensdag)

Email:
info@geboortehuis.nl
(NIET gebruiken voor spoedvragen!) 

 
Like ons nu op Facebook!

 

Zoeken

Week-tot-Week


Uitgerekende datum

Eerste dag van de laatste menstruatie