Bevalling


Geboorteplan

In de zwangerschap zal rond de 30-34 weken de bevalling worden besproken, we noemen dat het "bevalpraatje". We maken hiervoor een wat langere controleafspraak en wellicht vind je het prettig als je partner hierbij aanwezig is. Tijdens het bevalpraatje gaan we in op jullie wensen en behoeften. Sommige zwangeren stellen van te voren al een geboorteplan op. In die gevallen gebruiken we dat plan als leidraad om de aanstaande bevalling  met jullie te bespreken.

Lees verder
Plaats bevalling

De plaats van bevalling kan in Nederland in geval van een zwangerschap zonder medische indicatie door de ouders zelf gekozen worden. Bij een gezonde zwangerschap en ongestoorde voorgeschiedenis is het mogelijk om thuis of poliklinisch in het ziekenhuis te bevallen. Is er sprake van een medische indicatie dan moet je in het ziekenhuis bevallen.

Lees verder
Fasen bevalling

De bevalling is onder te verdelen in pakweg 3 fasen, namelijk de ontsluiting, de uitdrijving en het nageboortetijdperk. De 3 fasen worden op de volgende pagina uitgebreider beschreven.

Lees verder
Bel Advies

Wanneer moet je de verloskundige bellen?

Lees verder
Baringshoudingen

Als je tijdens de bevalling regelmatig wisselt van houding heb je meestal minder pijn en verloopt de bevalling vlotter. Hieronder zie je verschillende baringshoudingen.

Lees verder
Inleiden

Met enige regelmaat wordt er in onze spreekkamer gesproken over “inleiden”. Wat houdt inleiden eigenlijk in en wanneer kiezen we daarvoor? Hoe zit het als je “over tijd” bent, waar ligt de grens en wat gebeurt er dan?

Lees verder
Meest gestelde vragen

Een lijst met de meest gestelde vragen over zwangerschap.

Lees verder
Tips Vader

Een lijst met de handige tips voor (aanstaande) vaders.

Lees verder
Film: Hoe gaat je om met de pijn?

Bekijk de film ‘Jouw bevalling: Hoe ga je om met pijn?’

Lees verder

Contact

Spoedgevallen en bevallingen
06- 55 700 750
(b.g.g 0900-1515)

Voor afspraken/ echo
035 – 691 54 58

maandag t/m vrijdag
9.00-16.00 uur

Spreekuurlocatie:
Poststraat 11,

1401 EX  Bussum
(ook avondspreekuur woensdag)

Email:
info@geboortehuis.nl
(NIET gebruiken voor spoedvragen!) 

 
Like ons nu op Facebook!

 

Zoeken

Week-tot-Week


Uitgerekende datum

Eerste dag van de laatste menstruatie